Routebeschrijving

Met de auto vanaf Haarlem/Velserbroek
Rijd naar de Westelijke Randweg (N208) en volg deze tot de T-splitsing aan het eind. Hier gaat u rechts af richting Centrum (Herenweg). Bij het eerste kruispunt met stoplichten gaat u rechtdoor. Bij het tweede kruispunt met stoplichten (links ziet u een kerk en een benzinestation) gaat u opnieuw rechtdoor. Bij de derde stoplichten (een T-kruising) slaat u rechtsaf de Rijnlijn in. Onmiddellijk hierna neemt u de eerst afslag linksaf, het Merwedeplantsoen. Deze volgt u met de bocht mee rechtsaf. Dan neemt u de eerste afslag linksaf (vlak voor een rode brievenbus) de Amer in. Bij de bocht/driesplitsing gaat u rechtsaf en na ongeveer 200 meter (voorbij het pleintje) ligt nummer 14.

Met de auto vanaf de A4
Neem op de A4 de afslag Hoofddorp en bij de stoplichten richting Hoofddorp (A201). U blijft deze weg zo'n 10 km volgen (let op de camera's) en passeert Hoofddorp en Cruquius. Vanaf Cruquius volgen een brug met stoplichten, een kruispunt met stoplichten en een benzinestation. Na dit benzinestation volgt opnieuw een kruispunt met stoplichten waar U linksaf gaat, richting Bennebroek / Centrum (het Wipperplein). Na 200m rechtsaf, opnieuw richting Centrum (Camplaan). De Camplaan gaat over in de van Merlenlaan en deze rijdt U geheel uit tot de T-kruising met de Herenweg. Daar gaat U links en volgt deze weg tot de eerste stoplichten. Bij deze stoplichten gaat U rechts (Rijnlaan) en direct weer links. Deze weg voert U langs een tweetal flats en garages. U volgt de bocht naar rechts en gaat direct daarna linksaf, de Amer in. De Amer maakt eerst nog een bocht naar rechts en voorbij een pleintje aan de linkerhand vindt U nummer 14.

Lopend of met de fiets vanaf station Heemstede-Aerdenhout (2,5 km)
Volg de weg langs het water, de Leidsevaart. U passeert dan eerst een houten brug en na ongeveer 1,5 km ligt een stenen brug over het water. Hier gaat u (linksaf) de brug over en rijdt nu op de Amstellaan. Deze volgt u met de (flauwe) bocht mee rechtsaf, tot de T-splitsing met de Rijnlaan. Hier slaat u rechtsaf (is toegestaan voor 75 meter) en meteen weer linksaf (Schielaan). U volgt de Schielaan ongeveer 200 meter, tot de brievenbus en slaat dan rechtsaf de Amer in. Bij de bocht/driesplitsing gaat u rechtsaf en na ongeveer 200 meter (voorbij het pleintje) ligt nummer 14.

Per openbaar vervoer
De eenvoudigste manier is met de OV-taxi vanaf station Haarlem. Deze moet wel 30 min. vooraf worden gereserveerd (tel 0900- 8734682, 0,35 euro p/m). Ter info: De Amer ligt in de buurt van de Rijnlaan.

Of: Vanaf station Haarlem rijdt u met bus nr. 51 connexxion richting Leiden, naar Heemstede, halte Rijnlaan. Vanaf de Herenweg loopt u de weg tot de stoplichten op de hoek met de Rijnlaan. Hier gaat U rechts af en direct weer links. Deze weg voert U langs een tweetal flats en garages. U volgt de bocht naar rechts en gaat direct daarna linksaf, de Amer in. Deze maakt eerst een bocht naar rechts en voorbij een pleintje aan de linkerhand vindt U nummer 14. Vanaf de halte 5 10 min. lopen.